منطقه بوجا ازمیر که در فاصله 9 کیلومتری از مرکز ازمیر جای دارد، در جنوب دامنه های کوه نیف واقع شده است. جهت آشنایی با این منطقه و خرید ملک در ازمیر در این ناحیه با ما همراه شوید.
این منطقه در همسایگی بخش های : بورنُوا ، کوناک ، کاراباغلار ، قاضی امیر و کمال پاشا قرار دارد.
در بوجا که از تاریخ می 2015 عضو اتحادیه شهرهای تاریخی است، مجسمه ای از مولانا به عنوان یکی از بزگترین مجسمه های جهان قرار دارد.
بوجا ازمیر تقریبا یکی از شلوغترین مناطق ازمیر میباشد.
محله های معروف منطقه بوجا
- محله شیرینیر
- خیلبان ادنان مندرس بوجا که به خاطر( بارها و کافه هایش مشهور) میباشد
- یکشنبه و چهارشنبه بازار شیرینیر
- حسن آقا پارکی
- دانشگاه 9 ایلول در ادا تپه بوجا
- بوجا یدی گولر (هفت دریاچه)
- میدان اسب دوانی بوجا
گردشگری روستایی منطقه بوجا
کایناکلار
کایناکلار یکی از مناطق گردشگری ازمیر می باشد که آخر هفته ها از سوی کسانی که از دغدغه و هرج و مرج شهر خسته شده اند ، مورد بازدید قرار می گیرد. امرار معاش مردم در این روستا از طریق پرورش زیتون ، انجیر و میوه می باشد و روستاییان میوه و سبزی های پرورش داده شده در حیاط خانه خود را در بازار اورگانیک (460 متر مربعی)، به فروش می رسانند.
جالب ترین ویژگی قابل توجه کایناکلار ، درخت چنار کاشته شده در سال 1071 است که توانسته تا به امروز پابرجا بماند. این درخت چنار 1000 ساله که در میدان روستا و به نام درخت کفاش شناخته می شود ، به ارتفاع 30 ، قطر 4 و عرض 15 متر ، می باشد.
انگور که یکی از با ارزش ترین محصولات این منطقه به حساب می آید ، در تاکستان های انگور منطقه کایناکلار پرورش می یابد . 6 نوع انگور برای پرورش در تاکستان های توسعه یافته به مساحت 14 هکتار ، رشد می کنند. از جمله گونه های انگور پرورش یافته در منطقه اژه می توان به : مولانا کاراسی ، پنبه گِمره ، عثمانجا ، کوزاک سیاهی ، بوجا رزاقیسی و انواع سلطانیه ، اشاره کرد.
روستای کایناکلار همچنین سومین مقصد صخره نوردی ترکیه می باشد و این ویژگی سبب جذب کوهنوردان به این منطقه و برگزاری سالانه «جشن های صخره نوردی» از 12 سال پیش در آن شده که میزبان هزاران ورزشکار آماتور و حرفه ای می باشد. در این جشن 3 روزه در طول روز : مسابقات کوهنوردی همراه جایزه ، کلاس های صخره نوردی ، یوگا و بندبازی برگزار شده و عصرها نیز نمایش فیلم های کوهنوردی ، جشن های هوای آزاد و کنسرت موسیقی زنده اجرا می شود.
دوئانجیلار
در دوئانجیلار که دورترین روستا به مرکز بوجا است ، مردم از طریق پرورش زیتون ، میوه و سبزیجات امرار معاش می کنند. در این روستا برای معرفی سوپ خوشمزه ترخینه که از غذاهای معروف ترک است ، جشن ترخینه برگزار می شود.
بلن باشی
امروزه روستای بِلَن باشیِ بوجا ، توانسته است همچنان فرهنگ عشایری را زنده نگه دارد. مردم این روستا از طریق فروش محصولاتی نظیر : انجیر ، زیتون و گیلاس ، در بازار اورگانیک واقع در ورودی روستا امرار معاش می کنند. بلن باشی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در معرض بادهای ملایم قرار داشته (ایمبات) ، و دارای خاک حاصلخیز می باشد؛ از این رو با کیفیت ترین زیتون ، انجیر و گیلاس ترکیه در این منطقه پرورش می یابد. گیلاس های خوشمزه این روستا هر ساله از سوی شهرداری بوجا در «جشنواره گیلاس و معرفی فرهنگ عشایری» که در ماه مه برگزار می شود برای اهالی ازمیر به نمایش گذاشته می شود.
بوجا یدی گولر (هفت دریاچه)
با الهام از هفت دریاچه بولو آبانت ، هفت دریاچه(بوجا یِدی گولَّر) ساخته شده در دره طبیع به مساحت 100 هزار متر مربع ، یک مکان تفریحی بی نظیر و دنج برای بازدیدکنندگان فراهم کرده و دارای: کافه ، رستوران ، کوچه هنرهای زیبا ، مرکز نمایش ، هفت دریاچه به مساحت تقریبی 15 هزار متر مربع و آبشارهای متصل کننده دریاچه ها می باشد.
دریاچه بوجا
دریاچه بوجا در زمینی به مساحت 1667 هزار متر مربع با رستوران های ماهی و گوشت ، کافه ، فست فود ، آمفی تئاتر ، بار ، باغچه های سرگرمی ، کافه ، محوطه های بازی کودکان ، مارکت ، زیستگاه حیوانات و پارکینگ ، مجموعه ای برای استراحت و تفریح به شمار می رود.
کلیسای پروتستان
کلیسای انگلیسی ، بین کلیساهای واقع در بوجا بیشتر از همه جلب توجه می کند. این کلیسا در سال 1838 احداث و در سال 1961 به شهرداری بوجا واگذار شده و بعدها نیز تبدیل به مرکز فرهنگ و هنر شده است.
منبع: