یکی از جذاب ترین ساختمان های استانبول برج دختر است . بنای قرن چهارم که در یکی از جزایر کوچک در بخش آسیایی استانبول واقع شده است.
آشنایی با برج دوشیزه استانبول یا برج دختر
استانبول شهر افسانه هاست و یکی از ماندگارترین نمادهای آن برج دختر است. این سازه نمادین روی یک جزیره کوچک در ورودی تنگه بسفر قرار دارد که اروپا را از آسیا جدا می کند. در طول قرن ها، برج دوشیزه به عنوان فانوس دریایی، ایستگاه گمرک، یک مرکز قرنطینه و یک پست نظامی خدمت کرده است. امروزه یکی از محبوبترین جاذبههای گردشگری استانبول است که بازدیدکنندگانی را از سرتاسر جهان جذب میکند که مشتاق کشف تاریخ و اسطورههای جذاب آن هستند.
بنایی که تاریخ و داستان جالبی دارد. برج دختر در آبهای استانبول خصوصاً هنگام غروب خورشید بی نظیر است. اگر با قایق از قسمت آسیا به سمت اروپای استانبول بروید ، به احتمال زیاد در فاصله کوتاهی از کنار برج دختر عبور خواهید کرد.
تاریخچه برج دختر استانبول
برج دوشیزه که در زبان ترکی به نام Kız Kulesi نیز شناخته میشود، به قرن پنجم قبل از میلاد برمیگردد، زمانی که ژنرال باستانی آتن، آلکیبیادس، برج مراقبتی را در این جزیره ساخت. این برج در طول قرنها بارها تخریب و بازسازی شد و هر بار تکرار جدید هدف متفاوتی داشت. در دوران بیزانس از این برج به عنوان ایستگاه گمرک استفاده می شد و در دوره عثمانی به محل قرنطینه کشتی هایی که از خارج وارد می شدند تبدیل شد. در قرن هجدهم، این برج به یک پست نظامی تبدیل شد و تا اوایل قرن بیستم این برج باقی ماند.
افسانه ها و افسانه های اطراف برج دختر
برج دوشیزه نیز غرق در اساطیر است و داستان های زیادی پیرامون منشاء و هدف آن وجود دارد. طبق یکی از افسانه ها، یک پادشاه دختر زیبایی داشت که او را بسیار دوست داشت. روزی فالگیر به پادشاه گفت که دخترش در روز تولد 18 سالگی مار او را گزیده و خواهد مرد. پادشاه برای محافظت از او، برج دختر را در وسط دریا ساخت و دخترش را در آنجا حبس کرد. با این حال، در تولد 18 سالگی او، مار پنهان شده در یک سبد میوه که توسط یک خواستگار به برج آورده شده بود، شاهزاده خانم را گاز گرفت و او را کشت.
افسانه ای دیگر:جوانی به نام لئاندروس عاشق یک راهبه به نام هیرو بوده که در این برج زندگی می کرد. هیرو هر شب آتشی روشن میکرد تا عشق خود را بهسوی جزیره هدایت کند. اما یک شب، آتش او بر اثر طوفان خاموش شد و لئاندروس راه خود را گم کرد و در تنگهی بسفور غرق شد. هیرو از غم از دست دادن عشق خود افسرده شد و خودکشی کرد.
برج دختر امروز: یک جاذبه توریستی
امروزه، برج دوشیزه یک جاذبه توریستی محبوب است که مناظر خیره کننده ای از تنگه بسفر و مناطق اطراف آن را ارائه می دهد. بازدیدکنندگان می توانند فضای داخلی برج را که بازسازی شده تا ظاهر دوران عثمانی آن را منعکس کند، کاوش کنند. این برج همچنین دارای یک موزه است که بازدیدکنندگان می توانند در مورد تاریخچه و افسانه های پیرامون سازه اطلاعات بیشتری کسب کنند.
برج دوشیزه علاوه بر اهمیت تاریخی، مقصدی محبوب برای زوج هایی است که برای خواستگاری یا جشن گرفتن مناسبت های خاص به این برج می آیند. محیط رمانتیک و مناظر خیره کننده برج آن را به مکانی فراموش نشدنی برای یک شب رمانتیک تبدیل کرده است.
برج دختران در فاصله 200 متری ساحل اسکودار (Üsküdar) در یک جزیره کوچک در ورودی جنوبی تنگه بسفر قرار دارد. اگرچه دقیقاً مشخص نیست که این برج در چه زمانی ساخته شده است ، اما سبک معماری شبیه به سبک 340 معماری است.
پس از آن که ارتش عثمانی قسطنطنیه را فتح کرد ، برج دختران ویران شد و یک سازه چوبی جایگزین آن شد که در سال 1719 در آتش سوزی تخریب شد. معمار معروف استانبول داماد ابراهیم پاشا نوشهری نمونه ای سنگی را از آن بازسازی کرد.
امضای سلطان محمود دوم توسط خطاط معروف مشهور رحیم افندی روی سنگ مرمر حک شده است و در سال 1857 یک فانوس بر روی آن نصب شد . در سال 1920 به یک سیستم روشنایی خودکار تبدیل شد.
در طول قرن ها ، برج دختر استفاده های بسیاری داشته است ، مانند مرکز جمع آوری مالیات های بازرگانان ، برج دیده بان و فانوس دریایی. در هنگام شیوع وبا در سال 1830 ، این برج به یک بیمارستان قرنطینه و ایستگاه رادیویی تبدیل شد.
بعد از چندین نوسازی ، این برج اکنون یک جاذبه گردشگری است و در طبقه اول آن یک رستوران ترکی با چشم انداز عالی وجود دارد.همچنین یک موزه رایگان در برج دختران وجود دارد.
اطلاعات بازدید از برج
برج دختر در قسمت آسیایی منطقه اوسکودار استانبول واقع شده است. برای بازدید از برج دختر استانبول ، شما باید به اسکله کاباتاش بروید و سپس با قایق های موجود در این منطقه بدون هیچ هزینه ای به این برج تاریخی یا به عبارتی نماد شهر استانبول بروید.
برگزاری جشن در برج دختر استانبول
این برج چنان مورد توجه گردشگران و افراد محلی است که از آن به عنوان محلی برای عروسی ها نیز استفاده می شود. ظرفیت پذیرش برج دختر استانبول 220 نفر است و آماده ارائه خدماتی مانند ناهار و شام از انواع غذاهای ترکی و بین المللی است.
اهمیت برج دوشیزه در فرهنگ استانبول
برج دختر فقط یک سازه تاریخی نیست. نمادی از فرهنگ و میراث استانبول است. این موضوع در طول قرنها موضوع افسانهها، افسانهها و داستانهای بیشماری بوده است و محبوبیت همیشگی آن گواهی بر اهمیت آن است. امروزه، این برج گواهی بر تاریخ غنی استانبول است و برای هر کسی که به فرهنگ و میراث شهر علاقه مند است، باید از آن بازدید کرد.