اطلاعات عمومی کشور ترکیه
ترکیه کشوری اوراسیای با نام رسمی جمهوری ترکیه ، پس ازسرنگونی امپراتوری بزرگ عثمانی به رهبری مصطفی کمال آتاتورک ، دولتمرد و بنیانگذار جمهوری ترکیه در منطقه ترک زبان عثمانی تشکیل شد.
پس از شکل گیری کشور ترکیه ، آتاتورک به ریاست جمهوری برگزیده شد و با اصلاحاتی از جمله مبارزه در برابر روحانیون ، ترویج ملیگرایی ترک ، جدا کردن دین از سیاست ، قانونی کردن حق رأی زنان و تغییر خط عربی زبان ترکی به خط لاتین ، ترکیه ای نوین را شکل داد.
جغرافیا کشور ترکیه :
ترکیه درجنوب شرقی اروپا و شمال غربی آسیا، دقیقا در نقطه تلاقی دو قاره آسیا و اروپا واقع شده است و از این رو دارای دو همسایه اروپائی بلغارستان و یونان و شش همسایه آسیایی ایران ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان ، و گرجستان در شرق ، عراق و سوریه در جنوب خود است و هم چنین از سه جهت توسط دریای سیاه در شمال ، دریای مدیترانه درجنوب ، دریای اژه در غرب احاطه شده و در شمال غربی دارای دریای داخلی بنام دریای مرمره است.
شکل هندسی منحصربه فرد ترکیه تأثیر بسیار زیادی در توسعه اقتصادی این کشور ایفا کرده و باعث شده تا به صورت پلی میان دو قاره آسیا و اروپا قراگیرد.
قسمتهای مرکزی ترکیه ، خشک و لم یزرع بوده و میانگین بارش سالانه آن کمتر از ۲۵ سانتی متر است . علاوه بر دامپروری ، کشاورزی نیز در آن معمول است و تنباکو ، کتان ، زیتون ، چغندر قند و مرکبات مهمترین محصولات کشاورزی این کشور است.
مهمترین محصولات صادراتی این کشور پوشاک ، مواد غذایی ، منسوجات و تجهیزات حمل و نقل است.
ترکیه با قرار گرفتن در این موقعیت به یکی ازمهم ترین مناطق جهان که دارای موقعیت جغرافیایی راهبردی است تبدیل شده و اصلی ترین گذرگاه جنوب آسیا و اروپا به شمار می رود و کشورهای بسیاری نظیر ایران از خاک ترکیه برای ترانزیت کالا و انرژی استفاده میکنند.

استان ها کشور ترکیه
کشور ترکیه ۸۱ استان دارد.
مراکز همه استانها به جز سه استان با خود استان همنام هستند.
سه استان نامبرده عبارتاند از: ختای (مرکز: آنتاکیا)، کوجاالی (مرکز: ایزمیت)، سقاریه (مرکز: آداپازاری).
هرکدام از استانهای ترکیه به چندین بخش تقسیم شده است.
جمعیت کشور ترکیه
ترکیه بامساحتی درحدود۸۱۴ کیلومتر مربع تقریبا برابر با نیمی از مساحت ایران ، سی و پنجمین کشور جهان محسوب می گردد. جمهوری ترکیه حدودا ۷۲ میلیون نفر جمعیت دارد و اغلب آنان شهر نشین هستند.
بر اساس تدوین اولین قانون اساسی این کشور درسال ۱۹۲۴، دین اسلام به عنوان دین رسمی این کشور تعیین گردید ولی به دنبال اصلاحات انجام شده درسال ۱۹۲۸، این بخش از قانون اساسی ترکیه حذف شد . هم اکنون ترکیه حدود ۹۸% مسلمان دارد که اغلب پیرو مذهب تسنن هستند که از میان آنها حنفیها بزرگترین گروه را شامل می شوند و در مرکز و غرب ترکیه ساکن هستند . با این حال ترکیه کشوری لائیک شناخته می شود.
از جمعیت این کشور تنها ۲ درصد را مسیحیان ، کلیمیان و پیروان دیگر ادیان الهی تشکیل می دهند.
زبان رسمی کشور ترکیه :
زبان رسمی کشور ترکیه ، ترکی استانبولی است که تفاوت اندکی با زبان آذری دارد البته در جنوب شرقی ترکیه ، به زبان کردی نیز صحبت می کنند.
فرهنگ ترکیه مخلوطی از فرهنگ اسلامی با توجه به تعداد زیاد مسلمانان این کشور، با نگاهی پررنگ به اروپا در هم آمیخته واز نظر فرهنگی از بسیاری جهات شباهت زیادی با فرهنگ ایرانی دارد.
پایتخت جمهوری ترکیه شهر آنکارا و از دیگر شهرهای مهم آن می توان استانبول ، ازمیر ، آدانا ، بورسا ، ارضروم ، قونیه ، آنتالیا ، وان و آغری را نام برد.

شهر های ترکیه
آنکارا، پایتخت کشور ترکیه ، از معدود شهرهای توسعه یافته دنیاست که درکنار ظاهر مدرن ، نشانه های سنتی امپراطوری عثمانی را در خود حفظ کرده است . ساختمانهای سنگی ، قلعه ها و میراث فرهنگی آنکارا شهرت زیادی دارد و با توجه به شرایط مطلوب بازرگانی و کشاورزی ، این پایتخت را به شهری مدرن مبدل کرده است.
در این میان بزرگترین شهر این کشور، که هم چنین تنها شهر بزرگ جهان محسوب می شود و در دو قاره قرار گرفته ، استانبول است. استانبول مرکز فرهنگی و اقتصادی کشور ترکیه به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب گردید و همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می رود.
استانبول با جمعیتی معادل ۱۲.۶ میلیون نفر در تقسیم بندیهای شهری هم اکنون یک ابر شهر به حساب می آید که حدود ۷۰ درصد از ساکنان این شهر در بخش اروپایی و ۳۰ درصد از آنها در بخش آسیایی زندگی میکنند.
با در نظر گرفتن این نکته ، که کشور ترکیه یکی از مهم ترین مقاصد گردشگری درجهان است و سالانه میزبان تعداد زیادی از گردشگران از سراسر دنیاست ، شرایط آب و هوایی ترکیه نقش زیادی در گزینش گردشگران خواهد داشت .
اما از آنجا که هر ناحیه در این کشور دارای شرایط منحصر به فرد و متفاوتی است ، در تمام ایام سال از گردشگر خالی نخواهد بود .
ترکیه توسط کوه های بلند و دریاهای آزاد احاطه شده و لبریز از شگفتی های طبیعی و آثار تاریخی است .
جدای از آن ، آب و هوای کشور ترکیه دارای تنوعی شگفت انگیز از آب و هوای مدیترانه ای تا آب و هوای قاره ای است .
مناطق شمالی ترکیه آب و هوای اقیانوسی دارد در حالی که مناطق جنوب آن دارای آب و هوای معتدل و شرجی مدیترانه ای است .
آب و هوای موجود در مناطق داخلی خشک و قاره ای است. بنابراین در یک روز در ترکیه می توان چهار فصل را تجربه کرد .

اطلاعات عمومی ترکیه
– حکومت : جمهوری
– مساحت : ۵۸۰/۷۸۰کیلومتر مربع
– رشد سالانه جمعیت : ۳/۲ درصد
– پایتخت : آنکارا
– زبان : ترکی استانبولی
– دین : اسلام
– واحد پول : لیر
– آدرس اینترنتی: .tr
– کد بین المللی: ۹۰+
جغرافيای طبيعی و انسانی :
کشور اسلامی در جنوب غربی آسیا و محل تلاقی دو قاره آسیا و اروپا . این کشور، پس از انحلال دولت عثمانی ، با نام جمهوری ترکیه در ۱۳۰۲/ ۱۹۲۳ تشکیل شد.
اقوام در ترکیه
ترک تبار ۸۱% (اويغور– تاتار– قرقیز– قزاق– آذری– چچن– کریمه– اینگوش و …) – اکراد ۱۳% – عرب تبار ۲% – غیره ۴%(یونانی – بلغار – آلبانیایی – یوگسلاو – مقدونی – کوزووایی – لهستانی – روس – گرجی – لاز – چرکز – ارامنه و …) وجه غالب نژادی كنونی در جمهوری ترکیه ” ترک – مدیترانهای” است.

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در ترکیه
مسلمانان ترکیه با چراغانی و تزئین گلدسته های مساجد به استقبال این ماه مبارک می روند.
مساجد ترکیه در ماه رمضان شاهد حضور گسترده مسلمانان برای ادای نماز هستند .
یکی از مراسمی که شور و هیجان خاصی را به روزه داران به خصوص در زمان ” سحر ” می دهد ، “چاوشی خوانی” به سیاق سنتی آن است.
مساجد ترکیه در این ماه از شور و اشتیاق بیشتری نسبت به ماه های دیگر برخوردار است ، به ویژه مساجد بزرگ و معروف که مسلمانان ترکیه از هر کجا سعی می کنند به این مساجد بیایند و نماز را در این اماکن باشکوه به جماعت به جای آورند.
مظلب پیشنهادی : خرید ملک در ازمیر
حقوق اجتماعی اتباع خارجی در ترکیه
متعاقب سیاست های اخیر دولت ترکیه مبنی بر: جذب سرمایه گذاران خارجی ، فروش ملک به اتباع خارجی ، آسان تر شدن شرایط دریافت شهروندی و اقامت ترکیه ، ارائه انواع مجوزهای کار و تحصیل و بسیاری موارد دیگر که منجر به حضور بیشتر اتباع خارجی در کشور ترکیه می شود ، توجه و ضروت به حقوق فردی و اجتماعی آنها بیش از پیش خود را آشکار می کند. بر این اساس ، دولت ترکیه با تعریف سر فصل هایی نسبت به قبل توجه بیشتری به این موضوع نشان داده که در زیر به عنواین آنها اشاره می شود:
- قوانین حفاظتی از حقوق امنیت اجتماعی اتباع خارجی
- توافقنامه دوجانبه تامین اجتماعی با کشور تبعه خارجی
- تاثیر توافقنامه دوجانبه تامین اجتماعی بر بیمه اتباع خارجی
- حقوق درمانی و بهداشتی اتباع خارجی
- شرایط بهره مندی اتباع خارجی از حقوق درمانی و بهداشتی
- بیمه بیکاری برای اتباع خارجی
- برخورداری اتباع خارجی از حقوق حق سنوات و مرخصی با حقوق
- مشاغل قانونی برای اتباع خارجی ، امکان بازنشستگی اتباع خارجی در ترکیه
پرچم ترکیه
در تاریخ بشریت پرچم از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
پرچم نماد گروهی از مردم یا ملتی می باشد که آنان را از بقیه متمایز می سازد.
مردم ترکیه در مناسبتهای خاص ، پرچم کشورشان را از پنجره و یا در خانه هایشان آویزان می کنند.
همچنین در راهپیمایی های مختلف پرچمهای بسیاری توسط مردم خریداری می شود.
فرهنگ احترام به پرچم در ترکیه ریشه بسیار قوی دارد به گونه ای که فکر بی احترامی به پرچم ترکها را بسیار عصبانی می کند.
زمانیکه ارتش یونان در پایان جنگ جهانی اول و شکست متحدین منجمله عثمانی ، شروع به اشغال خاک ترکیه کنونی کرده و شهر ازمیر را به اشغال خود در آورده بود ، پرچم ترکیه را به زیر انداخته و به آن بی احترامی کرد .
آتاترک به محض دیدن این صحنه عصبانی شد و پرچم را با احترام جمع کرد و به ارتش یونان فرستاد زیرا آنرا بی احترامی به مردم یونان تلقی میکرد و علیرغم نبرد با ارتش یونان توهین به مردم آن کشور را نادرست میدانست.
این امر نشان دهنده اهمیت پرچم به عنوان نماد یک ملت در نزد ترکها می باشد.
برخی از مردم تنها از راه فروش پرچم امرار معاش می نمایند.
در اعیاد رسمی ملی و مذهبی و نیز مناسبتهای خاص منجمله سالگرد پیروزی نظام جمهوری ، مردم در خانه ها و پنجره های خود پرچم نصب می کنند.
در جنگهای بالکان بسیاری از جوانان ترک کشته شدند و این تلفات آنقدر زیاد بود که بر تاریخ عثمانی تاثیرگذار شد.
در این جنگ خون جوانان ترک در همه جا ریخت و حوضچه های کوچک خون در همه جا مشاهده شد.
در شب آن جنگ ، ماه و ستاره در حوضی از خون ترکان منعکس شد که الهام بخش پرچم ترکیه نوین شد.