چگونه تلفن خود را در ترکیه ریجستر کنیم؟
اگر قصد دارید گوشی خود را به ترکیه بیاورید، باید بدانید که تمامی وسایل ارتباطی و مخابراتی از جمله تلفن همراه باید مراحل قانونی و گمرکی را طی کرده و مالیات مشخصی بپردازند. با این حال، اگر گوشی خود را در ترکیه خریداری کرده اید، دیگر نیازی به ریجستر آن ندارید.
چه دستگاه هایی را می توان در ترکیه ریجستر کرد؟
همه دستگاههای الکترونیکی دارای شماره IMEI از جمله دستگاههای تلفن همراه، لپتاپ و تبلتها را میتوان در ترکیه ری جستر کرد. این به جلوگیری از قاچاق کمک می کند و امکان ردیابی در صورت سرقت را فراهم می کند.
خارجیان مقیم ترکیه که شماره شناسایی خارجی ندارند می توانند تلفن خود را در مراکز ریجستر نام مشترک اپراتورهای تلفن همراه، مدارک دانشگاهی برای دانشجویان و مجوز اقامت برای سایر ساکنان ریجستر کنند. آنها باید برای دریافت شماره مالیات به اداره مالیات مراجعه کنند، هزینه ریجستر نام را پرداخت کنند و سپس برای ریجستر تلفن خود به یکی از دفاتر رسمی ترکسل، ترک تلکام یا وودافون مراجعه کنند.
مراحل اساسی برای ریجستر تلفن در ترکیه
در صورت داشتن کارت اقامت، می توانید با داشتن اصل گذرنامه و کارت اقامت خود به یکی از دفاتر پست مرکزی مراجعه کرده و رمز دولت الکترونیک را دریافت کرده و سپس برای واریز 1838 لیر به واحد ریجستر نام تلفن مراجعه کنید.
در صورت نداشتن کارت اقامت، برای دریافت کد 14 رقمی IMEI باید کد #06# را در تلفن همراه خود وارد کنید، با گذرنامه و تلفن همراه خود به اداره مالیات مراجعه کنید، کد مربوطه را پر کنید. فرم می دهد و سپس یک رسید بانکی برای انجام پرداخت در بانک دریافت می کند. سپس می توانید رسید بانکی را با کپی صفحه اول پاسپورت و آخرین مهر پاسپورت خود به یکی از آژانس های تلفن همراه ترکیه ببرید تا ظرف یک تا هفت روز گوشی خود را ریجستر کنید.

بهترین راه حل برای ریجستر تلفن در ترکیه
با توجه به هزینه بالای ریجستر نام تلفن همراه در ترکیه، بهتر است در صورت داشتن یک گوشی موبایل میان رده و ارزان، یک گوشی جدید در ترکیه خریداری کنید. با این حال، اگر گوشی رده بالایی دارید، بهتر است هزینه ریجستر نام را بپردازید زیرا خرید این برندها در ترکیه هزینه زیادی برای شما خواهد داشت.
روش های دیگر برای ریجستر تلفن در ترکیه
برخی از خرده فروشان تلفن همراه، IMEI گوشی را با روت کردن گوشی تغییر می دهند، اما این روش فقط برای گوشی های اندرویدی موثر است و حدود 100 تا 200 لیر قیمت دارد.
اگر تلفن شما گم یا دزدیده شد چه باید کرد
اگر گوشی شما گم یا دزدیده شد، می توانید با استفاده از شماره IMEI گوشی ریجستر شده در سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، سرقت را گزارش دهید تا گوشی از استفاده از شبکه اطلاعات اینترنتی جلوگیری کند. برای ارسال درخواست خود می توانید به درگاه دولت الکترونیک مراجعه کنید یا از مرکز تماس با مصرف کننده با شماره 120 تماس بگیرید. همچنین می توانید دستگاه مسروقه را به مقامات قضایی اطلاع دهید.
سوالات متداول:
– اگر هنگام بررسی شماره IMEI گوشی موبایلی که از داخل کشور خریداری کرده ایم با اخطار (دستگاه ثبت نشده) مواجه شدیم، چه کنیم؟
در این صورت باید به جایی که گوشی را خریداری کردهایم برگردیم، کارخانههای تولیدکننده یا شرکتهای واردکننده باید اطلاعات دستگاهی را که بهطور قانونی وارد یا تولید کردهاند به سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام کنند و در مواقعی که ثابت شود. دستگاهی وجود دارد که اطلاعات آن ضبط نشده است، آنتن آن قطع می شود.
آیا می توان حقوق ثبت نام شخص را به صورت پولی یا رایگان به دیگران منتقل کرد؟
طبق قوانین وزارت بازرگانی، هر مسافری که از سفر خارجی میآید، مجاز است ظرف مدت 3 سال گوشی وارد کند، مشروط بر اینکه از خطوط ثبت شده به نام خود استفاده کند و با استفاده از شخصی وارد کشور شود تا گوشی را ثبت کند. شخص دیگری در صورت بروز مشکل برای حامل سند مشکل ایجاد می کند، در صورت وقوع جرم با دستگاه تلفن ثبت شده، اولین متهم از سوی دستگاه قضایی و امنیتی، دارنده سند ورود خواهد بود.
– آیا رقم ریجستری در ترکیه با توجه به مدل گوشی ما تغییر می کند، مثلاً آیا هزینه آیفون ها با اندروید فرق می کند؟
قبل از سال 2020 این شماره برای سایر گوشی های اپل متفاوت بود، اما در سال جدید این شماره ثابت است و در صورت داشتن هر نوع تلفن همراه، اصلاً به نوع و مدل گوشی رجیستر ترکیه بستگی ندارد. اعم از ویندوز فون اندروید iOS یا بلک بری یا هر برندی باید همین هزینه را پرداخت کنید چون این مبلغ ثابت است.