مسجد سلطان احمد یکی از مهمترین و زیباترین بناهای تاریخی و فرهنگی جهان است. این مسجد در سال ۱۶۱۷ میلادی توسط سلطان احمد اول، پادشاه عثمانی ساخته شد. مسجد سلطان احمد در میدان سلطان احمد استانبول واقع شده است و یکی از جاذبههای گردشگری مهم این شهر است.
تاریخچه مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد در سال ۱۶۰۹ میلادی توسط سلطان احمد اول، پادشاه عثمانی، دستور ساخت داده شد. این مسجد در سال ۱۶۱۷ میلادی پس از هفت سال ساخت تکمیل شد. مسجد سلطان احمد در ابتدا به نام مسجد جامع سلطان احمد شناخته میشد، اما به دلیل رنگ آبی کاشیهای داخلی آن، به مسجد آبی نیز معروف شد.

معماری مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد یک بنای تاریخی و فرهنگی ارزشمند است که از نظر هنری و معماری اهمیت زیادی دارد. این مسجد دارای شش مناره است که آن را به یکی از تنها چهار مسجد در جهان با شش مناره تبدیل میکند. مسجد سلطان احمد همچنین دارای شش گنبد بزرگ است که آن را به یکی از بزرگترین مساجد جهان تبدیل میکند.
کاشیکاریهای مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد از نظر هنری نیز بسیار ارزشمند است. این مسجد دارای کاشیکاریهای رنگارنگ و تزئینات زیبای معماری است. مسجد سلطان احمد همچنین دارای یک محراب و منبر مرمری زیبا است.
کاربردهای مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد کاربردهای مختلفی دارد. این مسجد علاوه بر اینکه یک مکان مذهبی است، یک مکان تاریخی و فرهنگی مهم نیز هست. مسجد سلطان احمد همچنین یک مکان گردشگری مهم است و سالانه میلیونها بازدیدکننده از آن دیدن میکنند.
نحوه بازدید از مسجد سلطان احمد
مسجد سلطان احمد همه روزه از ساعت 9 صبح تا 6 بعد از ظهر برای بازدید عموم باز است. ورود به مسجد رایگان است، اما برای بازدید از بخشهای داخلی مسجد باید بلیط تهیه کنید.
راهنمای بازدید از مسجد سلطان احمد
قبل از بازدید از مسجد سلطان احمد، نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- لباس مناسب بپوشید.
- قبل از ورود به مسجد کفش خود را در بیاورید.
- از صحبت کردن در داخل مسجد خودداری کنید.
- از عکاسی در داخل مسجد خودداری کنید.
نتیجهگیری
مسجد سلطان احمد یکی از زیباترین و مهمترین بناهای تاریخی و فرهنگی جهان است. این مسجد یک جاذبه گردشگری جهانی است و سالانه میلیونها بازدیدکننده از آن دیدن میکنند.
پ
جاذبه های دیدنی مسجد سلطان احمد
- صحن مسجد؛ کل حیاط مسجد سلطان احمد توسط ایوان هایی به همین شکل و 26 ستون احاطه شده است.
- مناره های مسجد سلطان احمد؛ اولین باری که مسجدی با شش مناره در ترکیه ساخته شد مسجد سلطان احمد بود.
- شبستان مسجد؛ قسمت پایین ستون ها با کاشی های سنتی و طرح های زیبا بیشتر دیده می شود.
- پنجره های رنگی و سقف با شکوه مسجد آبی؛ در مسجد بایستید و به آرامی چرخی بزنید و ۲۶۰ پنجره اُرُسی (نوعی پنجره مشبک) و رنگارنگ سلطان احمد را تماشا کنید.
- محراب مسجد؛ به زیبایی تمام از مرمر سفید تراشیده شده تشکیل شده و شکوه آن در قسمت بالا با طاقچه هایی پی در پی و آبشاری تکمیل شده است.
- لوسترهای مسجد؛ روی این لوسترها از تخم های شترمرغ استفاده می شد که عنکبوت ها را دفع می کند و از بسته شدن تار عنکبوت جلوگیری می کند.
- غرفه پادشاهی؛ در گوشه جنوب شرقی مسجد، می توانید غرفه پادشاهی و مخصوص سلطان احمد را پیدا کنید.
- خوشنویسی های مسجد آبی؛ خوشنویسی های داخل مسجد برگرفته از آیات قرآن هستند و اثری از سید کاظم گُبَری، یکی از بهترین خوش نویسان قرن هفدهم هستند.
- شیشه های رنگی و کاشی کاری مسجد؛ در پروژه بازسازی سال ۲۰۱۴ مسجد آبی، تعداد کاشی های این مسجد بی نظیر شمرده شده و تعداد آن ۲۳ هزار قطعه برآورد شد.