شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه

شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه

اگر به دنبال بازدید از یک مکان شگفت انگیز هستید، باید شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه را بررسی کنید. افِسوس، این مکان فوق العاده باحال روم باستان درست در وسط آن است. مثل این است که در زمان به عقب برگردیم به زمانی که امپراتوری روم در اوج خود بود. این شهر افسوس نام دارد و یکی از بزرگترین و شگفت انگیزترین جاذبه های کشور ترکیه است. چیزهایی را که در آنجا خواهید دید باور نخواهید کرد! آنها این شگفتی های باستانی مانند معبد آرتمیس، کتابخانه سلسوس و این آمفی تئاتر بزرگ را دارند.

در آن زمان، افسس مانند مرکز تجاری نهایی برای بازرگانان بود. مساله ء مهمی بود! در حال حاضر، حتی در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز قرار دارد، به این معنی که بسیار مهم است و گردشگران را از سراسر جهان جذب می کند. شما باید خودتان بروید و آن را ببینید و معماری منحصر به فرد و ساختار خاص این شهر باستانی را ببینید.

شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه
شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه

شهر باستانی افسوس

هر ساله ، نزدیک به 2 میلیون بازدید کننده از ترکیه و خارج از کشور به شهر باستانی افسس می آیند ،که در طول تاریخ همیشه یک ستاره درخشان بوده و در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.ایده آل ترین فصل برای لذت بردن از این شهر باستانی باشکوه ، پاییز است که هوا شروع به خنک شدن می کند.

افسوس (Ephesus) یکی از کامل ترین شهرهای پابرجای رومی برای تجربه زندگی در دوران طلایی امپراطوری روم در منطقه مدیترانه است.

مصنوعاتی که اخیراً در تپه های اروالیا و چوکوریچی پیدا شده است نشان می دهد افسس بنایی است که قدمت آن به 6000 سال قبل از میلاد مسیح و دوره نوسنگی در ترکیه باز می گردد. افسوس که در قرن 1 قبل از میلاد بیش از 250،000 نفر جمعیت داشت که در آن زمان دومین شهر بزرگ جهان بود.

شهر افسوس در مقایسه با سایر جاذبه های گردشگری و باستانی ترکیه ، شهرت بیشتری دارد. گردشگران از سرتاسر جهان به افسوس می آیند تا در خیابان های رومی زیبای این شهر پیاده روی کنند ، از آثار تاریخی آن بازدید کنند و چهره منحصر بفرد این شهر باستانی را ببینند. با ترکیه خانه همراه باشید تا اطلاعات بیشتری درباره بازدید از افسوس به دست آورید.

شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه
شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه

دیدن در آپارات

شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر ، با ارزش ترین مقصد گردشگری ازمیر ترکیه ( که به کوش آداسی ، بدروم و مارماریس نیز نزدیک است) و شهری باستانی از بقایای تمدن یونان که معماری فوق زیبا و عظمت بی‌نظیرش شما را شگفت زده خواهد کرد،

افسوس که نام اصلی قبل از یونانیان آپاشم بود و به پنج هزار سال پیش باز می گردد. آپاشام محل اقامت مردم کرانیان و لیدیان بود. بعداً و با ورود یونانیان به قرن یازدهم قبل از میلاد ، نام این شهر به افسوس تغییر یافت.

«افه‌سوس» به «افه‌زه» (Efeze) هم معروف است و یکی از بزرگ‌ترین شهرهای دوره‌ی روم بوده است.

افس که در عصر باستانی نقطه تقاطع شرق و غرب بوده ، در کنار پیشرفت های سیاسی و تجاری تبدیل به پایتخت دولت روم در آسیا شده بود.

احتمالا این شهر دومین شهر بزرگ جهان در دوره‌ی خودش محسوب میشده.

شهر افس ازمیر یا افِسوس ازمیر در ترکیه

افسوس ترکیه شامل نمادهایی است که بر شهرنشینی برتر ، معماری و تاریخ مذهبی دوره های هلنی و رومی تاکید دارد و به عنوان یکی از هفت شگفتی دوره باستان مشهور است .

شهر باستانی افس ازمیر یکی از با ارزشترین مراکز اصلی تمدن ، علم و هنر و فرهنگ عصر باستان و اصلی ترین بقایای تمدن یونان با معماری فوق العاده و مسحور کننده بوده است.

حفاری ها جهت اکتشافات تاریخی و ارزشمند در افس که یکی از زیباترین شهرهای باستانی ترکیه با میانگین بازدید کننده سالانه ۱/۵ میلیون نفر است ، از صد سال پیش همچنان ادامه دارد و در حفاری های صورت گرفته در افس به آثاری از عصر حجر برخورده اند.

صورت های خندان و گریان که نماد تئاتر هستند ، بر گرفته از این جا می باشند.

این مکان پذیرای معروف ترین ارکسترهای جهان نظیر Sting، Elton John، Joan Baez، Ray Charles ، Jose Carreras  نیز بوده است.

زمانی که به نزدیکی این مکان با شکوه می رسید تاریخ را به صورت مصور خواهید دید!!

گلادیاتور ها ، پادشاه و وزرا ، تماشاچیان و گاهاً شیر ، ببر ، خرس و دیگر حیوانات وحشی که در مرکز این مکان به مبارزه کشیده می شدند.

احساس عظمت جایگاه امپراطوری و اینکه امروز فقط آثار تخریب شده از آن به جای مانده ما را به یاد این شعر ماندگار مولانا می اندازد:

نردبان این جهان ما و منیست  /  عاقبت این نردبان افتادنیست

لاجرم هر کس که بالاتر نشست  /  استخوانش سخت تر خواهد شکست

تعداد زیادی از گردشگران و مسافران در زمان سفر به کشور ترکیه برای بازدید از شهر افسوس در شهر زیبای سلسوک (Selçuk) مستقر می شوند اگر چه امکان اقامت در شهر ساحلی کوش آداسی (Kuşadası) یا ازمیر (İzmir) هم وجود دارد.

افسوس که کاملا رو به دریا ساخته شده است. برخی از کارشناسان معتقدند که این بنا در ابتدا به عنوان یک قلعه و حفاظ ساخته شده است که احتمالاً دارای دژ حفاظت بوده است.

دلایل تخریب افسوس

در سال 263 میلادی ، تخریب افسوس توسط گت ها (Goths) باعث شد که سیر پیشرفت شهر روند نزولی پیدا کند و اهمیت و وسعت افسوس به دلیل لای گرفتگی بندر این شهر به تدریج کاهش یابد اگر چه در قرن پنجم ، افسوس به عنوان حوزه دادرسی اجلاس جهانی سوم کلیسا اهمیت زیادی داشت.

 تسخیر و چپاول افسوس توسط مغول ها ، آخرین رویداد بزرگ تاریخی بود که این شهر در طول دورانش به خود دید؛ بعد از آن ، کشمکش های تلخ بین فرمانروایان سلجوقی و عثمانی باعث تخریب تدریجی این شهر بزرگ شد.

بخش های مختلف و جاذبه های گردشگری افسوس

کلیسای مری مقدس (Church Of The Virgin Mary)

کلیسای مری مقدس (Church of the Virgin Mary)

در حدود فاصله صد متری از سمت غرب ورزشگاه ودیوس بقایایی از کلیسای مری مقدس به ارتفاع 260 متر باقی مانده است. این بنا با نام های کلیسای دوبل (Double Church) یا کلیسای کنسول (Council Church) هم شناخته می شود و محل برگزاری اجلاس جهانی سوم کلیسا بوده است.

کلیسای مری مقدس در ابتدا یک مرکز آموزش و تحقیقاتی بوده است؛ این بنا به یک قصر سلطنتی هم مجهز است که در قرن چهارم در آن ساخته شده است.

آرکادیان (Arkadiane)

آرکادیان (Arkadiane) افسوس ازمیر

در سمت غرب حمام های بزرگ افسوس ، یک بندر قدیمی وجود دارد که هم اکنون به یک زمین باتلاقی تبدیل شده است؛ در سمت جنوبی این بندر یک خیابان زیبا به نام آرکادیان قرار دارد که بندر را به تئاتر بزرگ (Great Theatre) متصل می کند.

این خیابان توسط  آرکادیوس (Arcadius) ، اولین امپراطور شرقی ، ساخته شده است؛ دروازه بزرگ و زیبای این خیابان تاثیر بسیار شگفتی در پیشرفت شهر افسوس داشته است.

خیابان ماربل استریت (Marble Street)

خیابان ماربل استریت (Marble Street)

در سمت شرق لاور آگورا خیابان ماربل استریت قرار دارد که از دروازه کوریسوس (Koressos Gate) شروع می شود. این خیابان که با سنگ هایی از جنس مرمر فرش شده ، تزئیناتی به صورت مجسمه و طاق های زیبا را در خود داشته است. ماربل استریت در بین دروازه کوریسوس و کتابخانه سیلسوس (Library of Celsus) قرار دارد؛ این خیابان در امتداد خود به حفره هایی مجهز شده است تا آب روی سطح خیابان از طریق آنها به سیستم فاضلاب شهری واریز شود.

تئاتر آنتیک

احداث این بنا در دوران امپراطوری کلادیوس آغاز و در سال ۱۱۷ پس از میلاد به پایان رسیده است.

این تئاتر با ساختار بسیار مجلل و سن سه طبقه ای و پله های نشیمن ۲۴ هزارتایی ، بدون شک بزرگ ترین تئاتر دوران باستان بوده است که همچنین به عنوان صحن گلادیاتورها نیز به کار می رفته است.

در جشنواره های باستانی به افتخار خدای شراب دیونیوس ، در این مکان نمایش های مختلفی ترتیب داده می شده.

گردشگران می توانند با رفتن به بالاترین ردیف صندلی های این تئاتر نمای بسیار زیبایی از بندر قدیمی شهر افسوس را ببینند. تئاتر افسوس علاوه بر این به تونل هایی پلکانی مجهز است که امکان رفتن تماشاچیان به ردیف صندلی های بالاتر را هم فراهم می کند.

از ویژگی های برجسته این تئاتر می توان به سکوی اجرای آن اشاره کرد که با ستون ها ، طاق ها و فرورفتگی های زیبایی تزئین شده است؛ شواهد موجود نشان می دهند که این سکو یک بنای سه طبقه با ارتفاع 18 متر بوده اگرچه که گذر زمان باعث شده است که هم اکنون تنها طبقه اول این سکو قابل تماشا باشد.

در سمت غرب تئاتر یک خانه یونانی مجهز به فواره های آب وجود دارد که  به دلیل داشتن یک سبک طراحی زیبا و ساده شهرت یافته است.

کتابخانه سیلسوس (Library Of Celsus)

جزیات این بنا به قدری زیاد است که وقتی فکر می کنید در آن زمان با امکانات ابتدایی چنین آثاری خلق شده تصور توانمندی استادکاران برایتان کمی سخت می شود.

به هر گوشه ای دقت کنید حکاکی و حجاری و مجسمه  و … چشمتان را خیره خواهد کرد.کتابخانه سیلسوس (Library of Celsus)

کتابخانه سیلسوس یکی از بناهای تاریخی افسوس است. این ساختمان در دهه 70 میلادی توسط باستان شناسان استرالیایی به صورت یک ساختمان دو طبقه با نمایی از جنس ستون های بلند و گچ بری های برجسته بازسازی شد . کتابخانه سیلسوس در ابتدا یک ساختمان سه طبقه با نمایی از جنس سنگ مرمر بوده است.

از ویژگی های زیبای این کتابخانه می توان به فرورفتگی های مستطیل شکل ساخته شده بر روی دیوارهای پشتی این بنا اشاره کرد که ظاهرا برای قراردهی کتاب ها و طومارها ساخته شده اند.

ویژگی برجسته دیگر کتابخانه سیلسوس قسمت مرکزی آن است که به صورت یک آرامگاه ساخته شده است و تابوت تیتوس جولیوس سیلسوس پولمائنوس (Titus Julius Celsus Polemaeanus) ، یکی از فرمانروایان آسیا ، را در خود دارد. این کتابخانه در قرن دوم توسط پسر سیلسوس به احترام این فرمانروا ساخته شده است.

دروازه ماکائوس و میتریداتس (Gate Of Macaeus And Mithridates)

دروازه بازسازی شده ماکائوس و میتریداتس در فاصله کوتاهی از کتابخانه سیلسوس در سمت جنوب شرقی لاور آگورا قرار دارد. این دروازه یکی دیگر از جاذبه های گردشگری زیبای افسوس است که برحسب نوشته های موجود بر روی آن اینگونه نامگذاری شده است.

خیابان کورتیس (Street Of The Curetes)

خیابان کورتیس یک خیابان با سنگفرش های مرمری است که در سمت جنوب شرقی لاور آگورا قرار دارد؛ این خیابان با ساختمان های زیادی احاطه شده است و از سمت لاور آگورا به طرف آپر آگورا (Upper Agora) امتداد می یابد. از بناهای منحصر بفرد ساخته شده در این خیابان می توان به دروازه پروپیلایون (Propylaion Gate) اشاره کرد که در قرن دوم میلادی ساخته شده است؛ این دروازه از طریق یک پیاده رو پلکانی و خیابان به منطقه ای به نام مونت کوریسوس (Mount Koressos) متصل می شود.

تجهیزات مورد نیاز در بازدید از افسوس

توصیه می شود که یک بطری آب ، کرم ضد آفتاب ، کلاه و کفش خوب برای پیاده روی به همراه خود داشته باشید. در نزدیکی دو ورودی شهر افسوس مغازه ها و کافه هایی فعال هستند و گردشگران می توانند انواع نوشیدنی ها و خوراکی ها را از آنها خریداری کنند اما در داخل محوطه افسوس چنین امکاناتی وجود ندارد.

رفت و آمد به افسوس

گردشگران می توانند در صورت متعادل بودن شرایط آب و هوایی از روستای سلسوک پیاده روی لذت بخشی به سمت افسوس داشته باشند اگرچه که امکان اجاره تاکسی برای مسیر رفت و برگشت از سمت روستای سلسوک هم وجود دارد.

مدت زمان مورد نیاز برای بازدید از شهر باستانی افسوس (Ephesus)

گشت و گذار برای دیدن همه جاهای مهم و برجسته افسوس ، نصف روز طول می کشد ، اما اگر قصد دارید بیشتر ماجراجویی کنید به زمان بیشتری نیاز دارید ، پس طوری برای سفرتان برنامه ریزی کنید که مطمئن شوید وقت کافی برای گشت و گذار دارید.

پیوست به گفتگو

مقایسه ملک ها

مقایسه